Dunaújváros híres séfje, akinek ínycsiklandó ételei minden tájról vonzották a gasztronómák és ínyencek sokaságát, sajnos eltávozott közülünk. Az ő kreativitása és szenvedélye a főzés iránt nem csupán a helyieket, hanem az egész országot elbűvölte. Az emlé

Dunaújváros vendéglátásának kiemelkedő szakemberével lett szegényebb az élők sora. Elhunyt Juhász Gábor a Dunagyöngye Halászcsárda korábbi konyhafőnöke.
A közel négy évtized alatt, amíg ott dolgozott, talán nem volt olyan ember Dunaújvárosban, aki ne kóstolta volna meg kiváló főztjét Juhász Gábornak, aki az országos hírű Dunagyöngye Halászcsárda konyhafőnöke volt. Sajnos csütörtökön szomorú hírre bukkantunk a Dunaújvárosi Kegyelet Kft. közösségi oldalán, ahol gyászjelentését közölték, miszerint 62 éves korában elhunyt.
Ő volt a csárda lelke
Juhász Gábor már nem dolgozott ott, de a Dunagyöngye halászcsárda honlapján olvasható még most is az a korábbi méltatás az akikre büszkék vagyunk rovatban, ami róla szólt. Mint ebben írják, elsősorban séfüknek szól a dicséret hiszen ő a csárda "lelke". Gábor még tanuló korában került a Halászcsárdába, ahol a gyakorlati oktatását töltötte.
Gábor már több mint 35 éve varázsol ízeket konyhánkban. Az ő elkötelezett munkája és páratlan szakmai tudása miatt csárdánkat az ország legmesszebb eső zugából is felkeresik az ínycsiklandó ételek kedvéért. Büszkék vagyunk arra, hogy a környéken sokan próbálkoztak már a saját halászlevük népszerűsítésével, de olyan versenytársra még nem akadtunk, aki Gábor remekművével felvehetné a versenyt. Szakmai hozzáértése megmutatkozik abban is, hogy az ételek alapanyagait személyesen, szigorú kritériumok alapján választja ki, így mindig csak a legjobb minőségű, első osztályú hozzávalókkal dolgozik a konyhánkban – olvasható a méltatásában.