Ne felejtsd el megőrizni az üveget, miután elfogyott az étel! Fedezd fel, hogyan lehet kreatívan újrahasznosítani ezeket a csomagolóanyagokat! | BorsOnline

Mennyivel értékesebb új életet adni a tárgyaknak, mint egyszerűen eldobni őket! Persze, ez nem azt jelenti, hogy feleslegesen felhalmozd a cuccokat, de ha van olyan dolog, ami még mindig használható, miért ne használnád ki a benne rejlő lehetőségeket? A kreatív újrahasznosítás nemcsak környezettudatos, hanem izgalmas kihívás is!
Sokan tapasztalták már, hogy a mogyoróvajas üveg alján mindig akad néhány ízletes falat, amelyért érdemes küzdeni. Kanállal és késsel fáradoznak, hogy a széléről kikaparják a finom krémet, de a végeredmény gyakran csalódás. Kétségbeesetten próbálkoznak, de a nehezen elérhető maradék végül sokak számára csak bosszúság forrása lesz, és végül az üveg a kukában landol, holott még mindig sok apró, ízletes mogyoróvajdarabka lapul benne.
Egy séf javaslata szerint érdemes megtartani a mogyoróvajas üveget, miután a tartalma elfogyott, hiszen fantasztikus és ízletes kincsekké alakíthatod át, amelyek feldobhatják az általad készített ételeket. Carleigh Bodrug, a vegán receptek és életmódtippek népszerű YouTube-csatornájának gazdája is osztotta ezt a gondolatot, és arra biztat, hogy "soha ne dobd ki a mogyoróvajas üveget". Helyette inkább ezt ajánlja:
- magyarázta a szakács.
Carleigh elárulta, "kedvenc tálalási módja a mogyorós tésztasaláta", amely vöröskáposztát, koriandert, uborkát, paprikát, mentát, sárgarépát, zöldhagymát, tofut, tésztát - és persze a mindent eldöntő hozzávalót, a mogyoróvaj alapú szószt tartalmazza.
- Tele van rengeteg zöldséggel, és kiválóan alkalmas az étkezések előkészítéshez - idézi a Mirror a séf szavait, aki kiemelte, hogy "semmi se menjen kárba".