Ezt a gombot érdemes lenne gyakrabban aktiválnod a mikrohullámú sütődön!
A mikrohullámú sütő kétségtelenül az egyik legfantasztikusabb innováció a konyhában, hiszen lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt felmelegítsük a legtöbb ételt. A piacon számos új modell kínálkozik, tele különféle funkciókkal, de van egy olyan opció, amit talán eddig nem használtál ki eléggé: a teljesítményszint gomb.
A teljesítményszint gombot gyakran pattogatott kukorica gombnak hívják, mivel segítségével megakadályozhatjuk, hogy a popcorn megégjen. De ez a gomb valójában sokkal több lehetőséget rejt magában!
Nem szükséges mindent maximális teljesítménnyel főzni. Bizonyos ételek, ha maximális erővel főzzük őket, odaéghetnek vagy megváltozhat az állaguk.
Gondoljunk erre a szabályozógombra úgy, mint egy fényerő-szabályozóra: lehet, hogy csak fele akkora teljesítményre van szükségünk ahhoz, hogy az ételünk kíméletesebben készüljön el. Ha eddig 100%-os teljesítménnyel melegítettél pizzát, megtapasztalhattad, hogy az eredmény egy nyúlós, ragacsos massza lesz. Ha 50%-on vagy a mikrohullámú sütőtől függően 5-ös fokozaton melegítjük az ebédünket, akkor sokkal jobb eredményt érhetünk el.
A teljesítményszint funkció (Power Level) rövid időre kikapcsolja a mikrohullámokat, hogy az ételek lassabban süljenek meg. Ez a kikapcsolt időszak lehetővé teszi, hogy a teljes teljesítményű főzés során keletkező hő a közvetlen mikrohullámú hő intenzívebb hatása nélkül tovább főzze az ételt.