Köszi, jól vagyok Schwab Richárddal! Amikor a barátaid a kocsmában ünnepelnek, érdemes egy másik csapatot is bevonni a mulatságba!


Hogyan változtathatunk az életmódunkon anélkül, hogy néhány hét alatt feladnánk? Miért káros, ha végletekben gondolkozunk? Belefér a kiegyensúlyozott táplálkozásba a sütemény? Miként segíthet a környezet abban, hogy változtassunk rossz szokásainkon? Erről beszélgettünk a HVG egészségpodcastjának legújabb adásában, amelyben a HaverVagy! közösséget is bemutatjuk.

A rendszeres testmozgás, a zöldségek gazdag fogyasztása és az alkohol teljes mellőzése – ezek azok az alapvető tényezők, amelyeket sokan már álmukból felébredve is meg tudnának nevezni, ha arról van szó, hogyan biztosíthatják maguknak a hosszú és egészséges életet. Az igazi kihívás azonban abban rejlik, hogy a legtöbben még ezek tudatában sem hajlandók változtatni megszokott életmódjukon, még akkor sem, ha tisztában vannak azzal, hogy ez lenne a helyes út.

Milyen kihívásokkal néz szembe a magyar társadalom az egészségtudatosság terén? Miért tűnik úgy, hogy az egészséges táplálkozás nem feltétlenül drágább, mint a hagyományos ételek? Valóban szükség van arra, hogy magunkat böjtöljük, teljesen lemondjunk az alkoholról, vagy vegetáriánus étrendre térjünk át ahhoz, hogy javítsunk az egészségünkön? Milyen szerepet játszhat a közösség az életmódunk megváltoztatásában, és miért fontos, hogy legyen mellettünk egy mentor az úton?

Ezekre a kérdésekre is kerestük a válaszokat a Kösz, jól legújabb adásában, amelyben Bánhalmi Kata vendégei Schwab Richárd gasztroenterológus, Erdődi-Ádám Veronika dietetikus és Kéri Csaba, a HaverVagy! közösségének alapítója voltak.

Related posts